top of page

LEER MIJ KENNEN

Lisa: eigenaresse van Lenails by Lisa

30 jaar en woonachtig in Zuiderburen (Leeuwarden) samen met mijn man Erik en dochter Lena en onze 2 poezen Lieke&Lilly. Opgegroeid op Texel samen met mijn zusje. Wij hadden samen vroeger een enorme nagellak collectie en probeerde elke week nieuwe nail-art uit met alles wat wij in huis konden vinden. Vooral tijdens mijn weekendwerk bij de Action kon ik hier van genieten en vond ik het altijd onwijs leuk als ik complimenten kreeg als 16 jarige kassière. Een paar weken voor mijn 18e verjaardag  heb ik Texel uiteindelijk verlaten voor een studie Biomedisch Laboratoriumonderzoek in Leeuwarden, waar ik mijn man (eerste én enige liefde) heb leren kennen, 4 jaar studie en 8 jaar werkzaam in verschillende laboratoria van Lelystad tot Leeuwarden, maar toch ontdekt dat daar mijn hart niet ligt. Ik wil graag met mijn handen werken, maar óók in contact zijn met mensen en het liefst iets creatiefs doen.

Eind 2021/Begin 2022 wisselde ik van baan en bleef maar om mij heen kijken, ik wil graag wat anders doen, misschien een andere studie of opleiding? Maar toen: een positieve zwangerschapstest!! In oktober 2022 werd onze prachtige dochter Lena geboren een heerlijk eigenwijs maar lief kind, echt een mini-Lisa!

De zoektocht naar ander werk of zelfs een opleiding of studie bleef in mijn hoofd hangen. Tijdens een nagelafspraak dacht ik: dit zou ik toch ook moeten kunnen? Ik heb de knoop doorgehakt en ben begin 2023 een opleiding nagelstyling gaan volgen. Ik wilde klein beginnen:  een thuisstudio op onze zolderkamer, al snel liep dit uit op de zomer werken bij Beauty Corner Makkum. Hiervoor moest ik mijn bedrijf aanmelden bij de kvk en werd hierdoor ondernemer. Mijn dochter gaf inspiratie voor de naam van mijn salon Lenails by Lisa. 

Voordat ik aan mijn opleiding als nagelstylist begon had ik niet verwacht dat ik dit zo onwijs leuk zou vinden, ik wilde de beautywereld ‘laagdrempelig’ instappen, kijken of die wereld iets voor mij zou kunnen zijn. Ik ben een enorm creatieve wereld ingestapt. Ik vind zowel ontspanning als geluk bij dit werk, vooral als ik zie hoe blij je er mensen mee maakt, dit is zeker iets wat ik mis in het lab en waarom ik ervoor gekozen heb het roer compleet om te gooien. 2024: begin aan een opleiding tot pedicure (jep ik heb een keuze kunnen maken!) en blijf ik parttime nagels doen op mijn zolder-studio, dit alles naast mijn (parttime) baan als microbiologisch analist.

Naast dit alles ben ik ook nog dol op haken. Ik haak voornamelijk babycadeaus. Af en toe maak ik ook gebruik van de naaimachine om (baby)kleding of accessoires te maken. Ik ga bijna nooit op kraambezoek zonder een zelf gemaakt cadeau. Ik speel graag bordspellen, lees en luister graag naar boeken. Kijk graag naar romcom's en hou niet van actiefilms. Ik vind het heerlijk om te wandelen, het liefst door de bossen. En ik geniet er enorm van om mijn dochter te zien groeien. 

Mocht je dit nog lezen: bedankt en hopelijk tot snel!

Liefs Lisa.

Foto Lisa de Groot
bottom of page